NAJBOLJŠA šolaOsnovna šola Center si je ponovno, že tretje leto zapored, prislužila laskavi naslov najuspešnejše šole v znanju in na področju športa v Mestni občini Novo mesto.

Učenci OŠ Center so se na tekmovanjih iz znanja izjemno izkazali, saj so osvojili 512 bronastih in bisernih priznanj, 58 srebrnih in kar 48 zlatih priznanj.

Filip Judež, ki je najboljši učenec OŠ Center že 4. leto zapored, je v letošnjem šolskem letu osvojil kar 7 zlatih priznanj in 2 srebrni. Na sprejemu pri podžupanu MONM je prejel Županovo petico. Na sprejemu v Kozinovi dvorani sta bila 18. junija tudi najboljša športnika OŠ Center. Najboljša športnica šole Ema Tomažič je svoje največje športne uspehe dosegla v gimnastiki, v kateri je osvojila naslov državne prvakinje, bila pa je tudi članica vseh šolskih ekip v igrah z žogo, tekmovala v krosu, državno raven pa dosegla tudi v ekipni atletiki. Najboljši športnik šole Aljaž Avsec je dejaven na različnih športnih področjih, najuspešnejši pa je bil na področju kolesarstva, atletike in krosa, saj je osvojil naslov državnega prvaka.

Izjemni rezultati so gotovo plod trdega dela učencev, njihove vztrajnosti, motivacije in ljubezni do znanja ter športa. Zasluge za odlične rezultate pa gredo tudi staršem, ravnateljici in mentorjem, ki učence  spodbujajo in podpirajo na poti do znanja in razvijanja talentov. Vse to je najboljša naložba za prihodnost nas vseh.

H. K.

 

Related Images:

(Skupno 265 obiskov, današnjih obiskov 1)