Kot vsako šolsko leto smo tudi letošnje zaključili z našo tradicionalno zaključno prireditvijo, ki se je v Športni dvorani Marof odvila v četrtek, 13. 6. 2024. Rdeča nit letošnje prireditve z naslovom Hodil po zemlji sem naši je bila Slovenija. Skozi 16 pevskih, plesnih in recitacijskih točk smo se sprehodili po najlepših kotičkih Slovenije in se s tem poklonili slovenski kulturni dediščini, njenim naravnim lepotam ter ljudskemu izročilu.

zbori na zakljucni

Na prireditvi so nastopili kar trije naši pevski zbori, vsi učenci razredne stopnje ter nekaj učencev predmetne stopnje. Pri pripravi točk so sodelovale učiteljice razredne in predmetne stopnje. Občinstvo je njihov trud nagradilo z bučnim aplavzom.

Zaključek šolskega leta je tudi priložnost za pohvale in nagrade najboljšim, ki jih je podelila ravnateljica Marta Pavlin. Osnovna šola Center je letos ponovno prejela naziv najuspešnejše šole v znanju in najuspešnejše šole na športnem področju v novomeški občini. Učenci so na tekmovanjih iz znanja osvojili 512 bronastih in bisernih priznanj, 58 srebrnih in kar 48 zlatih priznanj. Naj učenec šole je tudi letos postal Filip Judež iz 8. c. Naj športnica in športnik sta Ema Tomažič iz 9. b in Aljaž Avsec iz 9. c. Najboljša športna ekipa je ekipa starejših deklic v orodni gimnastiki – Živa Tomažič, Vita Dolinar, Ema Tomažič, Nika Belavič. Nagrado za posebne prispevke k delu in življenju šole sta prejela Luna Goršek, 9. a in David Matjašič, 9. a.

Zaključni prireditvi je sledila valeta devetošolcev, ki jo je vodila misel: “Gremo mi po svoje!”.

Zapisala: Manca Furlan

Fotografije zaključne prireditve in valete: Fotokrožek OŠ Center

Related Images:

(Skupno 408 obiskov, današnjih obiskov 1)