Spoštovani starši!

Vabimo vas na predavanje z naslovom »Močni starši, stabilni otroci«, ki bo v torek, 20. 2. 2024, ob 17. uri v telovadnici OŠ Center.

Priznani strokovnjak Miha Kramli, terapevt in vodja centra za zdravljenje zasvojenosti bo z nami delil svoje bogate izkušnje na področju dela z družinami, kjer otroci in mladostniki zapadejo v zasvojenosti z novimi tehnologijami.

V predavanju nas opomni, kako pomembna je povezanost družine za zdrav razvoj otroka in nas spodbudi, da odrasli prevzamemo odgovornost za medsebojno povezovanje ter vključevanje otrok v vsakodnevno družinsko dinamiko. Na takšen način odrasli predstavljamo močan varovalni dejavnik na področju varovanja duševnega zdravja otrok in mladostnikov.

»Starši pripovedujejo, da ob omejitvi igric, risank že pet letniki izgubijo nadzor nad svojim vedenjem. Zaradi prikritih sporočil, ki se nahajajo v resničnostih šovih, glasbi, igricah prihaja do »sesutja« samozavesti in samopodobe. Ta sporočila določajo kriterije o telesnem izgledu (velikost prsi, zadnjice, ustnic…) in vplivajo tudi na slog življenja. Pogosto so ti kriteriji nedosegljivi. Kako le priti do najlepšega obraza in telesa? Sledenje umetnim potrebam, kriterijem povzroča hude stiske.« (Miha Kramli)

V upanju, da se zberemo v čim večjem številu, vas lepo pozdravljamo.

 

Related Images:

(Skupno 141 obiskov, današnjih obiskov 1)