Tedni vseživljenjskega učenja (TVU) so pobuda, ki spodbuja učenje skozi vse življenje. To je nacionalna akcija, ki poteka vsako leto v večini držav sveta. V Sloveniji TVU obeležujemo od leta 1996, na naši šoli smo se prvič pridružili leta 2020.
Namen tednov vseživljenjskega učenja je spodbuditi in osveščati o pomenu učenja skozi vse življenje ter izpostaviti pomen izobraževanja in razvoja spretnosti za posameznike, skupnosti in družbo kot celoto. V okviru teh tednov se organizirajo različne dejavnosti, kot so delavnice, seminarji, razstave in drugi dogodki, ki spodbujajo učenje in izobraževanje na vseh področjih življenja.
Letos bodo TVU potekali med 15. majem in 18. junijem. Za učence naše šole bomo učitelji v tem obdobju izvedli okoli 10 dejavnosti. Vsi pa smo lepo vabljeni, da se udeležimo aktivnosti, ki jih v Novem mestu in okolici pripravlja več kot 50 organizacij, društev in posameznikov. Dejavnosti so brezplačne ter odprte za vse. Tukaj si oglejte, katere aktivnosti in kdaj se bodo izvajale https://indd.adobe.com/view/d7608fb9-899a-4046-8455-f23a6b9ff858.

Tedni vseživljenjskega učenja

Tedni vseživljenjskega učenja ponujajo različne dejavnosti, ki so lahko zabavne in poučne hkrati. Udeležite se organiziranih dejavnosti z družino in prijatelji in skupaj preživite prijetne trenutke.

Mateja Jaklitsch, koordinatorica TVU na naši šoli

Related Images:

(Skupno 115 obiskov, današnjih obiskov 1)