Matic in Nika

Slovenska Rastoča knjiga raste že skozi dve desetletji. Skozi leta, mesece in dneve se rojevajo nove ideje, novi projekti …  

V letošnjem šolskem letu smo na naši šoli v okviru projekta skozi besedo in sliko ustvarjali na temo določenih mesecev. Kaj se je porodilo, kaj smo zmogli, smo bili ustvarjalni in v knjigi dokazali svoje znanje in rast? Vprašanja, ki bodo dala odgovor tistim, ki bodo našo knjigo, ki jo je spisala mladost in ustvarjalnost, vzeli v roke. 

Letos je le-ta nekoliko drugačna kot prejšnja leta. Poleg pesmi, zgodb in slik ponuja tudi križanke, rebuse, uganke, premetanke, horoskop, namige za izlete po Sloveniji, kviz, recepte …  

Avtor izbrane misli je Matic Kotnik, letošnji devetošolec, ki v svoji pesmi z naslovom Moja definicija miru pravi: »Vsak hodi v svojo smer, upajmo, da cilj je mir.« Njegova misel je vpisana na peti podstavek Rastoče deklice na hodniku v prvem nadstropju šole.

V začetku meseca maja smo knjigo s pomočjo sponzorjev (AC Krašna, Gazvoda, trgovina in mešalnica barv d.o.o., Elektroinstalacije Adnan Tukić s.p.) izdali tudi v tiskani obliki. Za kvalitetni tisk je poskrbela tiskarna Iris. 

Knjigo si bo mogoče izposoditi v naši šolski knjižnici, v knjižnici Mirana Jarca in v NUK Ljubljana.  

Manca Pezelj Berger, vodja Rastoče knjige 

Nekaj fotografij iz knjige si lahko ogledate na tej povezavi.

Related Images:

(Skupno 273 obiskov, današnjih obiskov 1)