Vsako leto na drugi četrtek v marcu – ob Svetovnem dnevu ledvic, imamo na OŠ Center naravoslovni dan na temo izločal. Ko so zdravstvene razmere to omogočale, smo obiskali tudi dializni oddelek SB Novo mesto.

Letošnji Svetovni dan ledvic ima vodilno temo »ZDRAVJE LEDVIC ZA VSE«, drugi slogan pa je »GREMO VSI VEN! ZA ZDRAVE LEDVICE, DUŠO IN TELO. Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije za kronično ledvično boleznijo zboli okoli 10 % celotne populacije. V sodelovanju z Društvom ledvičnih bolnikov Dolenjske in Bele krajine vas vabimo k branju gradiva: https://www.svetovnidanledvic.org/

Vtis iz naravoslovnega dne

V četrtek, 9. 3. 2023, smo imeli naravoslovni dan na temo organskega sistema izločala. Spoznala sem, da je na ta dan tudi Svetovni dan ledvic. Tema se mi je zdela zanimiva, spoznala sem veliko novega. Sedaj vem, kaj vse škoduje mojim ledvicam in kaj lahko storimo, da ostanejo zdrave. Naučila sem se tudi, kako delujejo. Všeč mi je bilo, da smo si pogledali sveži preparat ledvic. To mi omogoča, da si vse lažje predstavljam. Na koncu naravoslovnega dne smo izdelali modele različnih organskih sistemov v naravni velikosti. Krasili bodo učilnico za kemijo, eko kotiček in kotiček zdrave šole. (Maša Smiljić 8. b)

Related Images:

(Skupno 156 obiskov, današnjih obiskov 1)