FILIP JUDEŽ, 5.b – državni prvak in nov državni rekord v 2. starostni kategoriji

TIN BEVC TARANIŠ, 9. a  – državni prvak v 4. starostni kategoriji

TIJA ŽURA, 9. a – odlično 2. mesto

V soboto, 6. 2. 2021, je na daljavo v organizaciji OŠ Litija potekalo državno finale v Hitrem in zanesljivem računanju. V to finale se je uvrstilo tudi 6 učencev naše šole, tako smo bili ponovno šola z največ udeleženci državnega finala.

Filip Judež, 5. b, je svojim izjemno hitrim in zanesljivim računanjem osvojil 1. mesto in postavil nov državni rekord 21 622 točk v 2. starostni kategoriji.

V 4. starostni kategoriji je Tin Bevc Taraniš, 9. a, zbral 24 644 točk in osvojil 1. mesto, na odlično 2. mesto se je uvrstila Tija Žura, 9. a. Zelo dober rezultat je dosegel tudi Teo Tomažič, 8. a, z osvojenim 8. mestom.

Filip, Tin in Tija so tudi kandidati za meddržavno tekmovanje, ki naj bi bilo v kraju Ventspils v Latviji, vendar zaradi epidemioloških razmer še ni znano kdaj in kako bo potekalo.

V prvi starostni skupini sta se prvič udeležila državnega finala in v zapletenih okoliščinah tekmovanja na daljavo zelo dobro izkazala tudi Lucijan Šimenko, 3.c  z osvojenim 8. mestom ter Tristan Murgelj, 3. c, z 10. mestom.

Tekmovalcem čestitamo in smo ponosni na dosežen uspeh!

Related Images:

(Skupno 609 obiskov, današnjih obiskov 1)