Nova sezona kviza Malih sivih celic se je začela in imamo veselo novico. Spet se bomo peljali v Ljubljano na snemanje televizijskih oddaj. Ker je lani naša ekipa na predtekmovanju zmagala, smo letos lahko sodelovali kar s tremi ekipami, saj smo bili šola gostiteljica.

Prvo ekipo so sestavljali Brina Novak, Sofija Brkič Strman in Lenart Mihalič, drugo ekipo Maj Mihalič, Nik Bartolj in Ožbej Sinur, tretjo ekipo pa Tija Žura, Lenart Bernik ter Matic Kotnik.

Zaradi preventivnih ukrepov so učenci prejšnji torek, 15. 9. 2020, teste pisali spletno. V dolenjsko-posavski regiji je sodelovalo kar 43 ekip. Vse tri naše ekipe so se na testih izvrstno odrezale, ekipa v sestavi Tije, Lenarta in Matica pa je zasedla odlično 2. mesto in se uvrstila v ustni del predtekmovanja, ki smo ga na naši šoli izvedli včeraj, 22. 9. 2020. V dvoboju vprašanj so naši junaki na vsa vprašanja odgovorili pravilno in premagali OŠ Mirana Jarca iz Črnomlja. S tem so se  uvrstili med 4 najboljše ekipe v naši regiji in v nadaljevanje tekmovanja, ki se snema na RTV SLO in kamor se uvrsti 32 ekip iz vse Slovenije.

Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo, Tiji, Lenartu in Maticu pa želimo veliko znanja in sreče v nadaljevanju kviza. OŠ Center bo navijala za vas!

Related Images:

(Skupno 680 obiskov, današnjih obiskov 1)