Pozdravljeni,

za nami je že več dolgih tednov izolacije, ki je vsem nam prinesla veliko novih izzivov. Lažje nam je, če tudi v tem času stopimo skupaj (oziroma narazen) in si med seboj pomagamo.

Sekcija študentov zdravstvene nege in babištva ter Zveza študentov medicine Slovenije se v tem času s svojimi prostovoljci aktivno vključujeta v delo v domovih. Poleg zdravstvene nege se kaže problem predvsem v osamljenosti oskrbovancev, ki nimajo stika z domačimi. Prav zaradi tega so se študenti odločili na pomoč poklicati tudi otroke. Vabijo jih, da narišejo oziroma naslikajo risbico po svoji izbiri, napišejo pismo, zgodbo, pesem ali le spodbudno misel, ki bi naključnemu starostniku prekinila monotonost in narisala nasmeh na obraz. 

Z namenom, da jim povrnemo srečo in upanje, so k sodelovanju povabili tudi otroke slovenskih osnovnih šol in vrtcev ter njihove vzgojitelje, učitelje in starše. Prostovoljci, predvsem pa oskrbovanci vam bodo močno hvaležni.

Vse izdelke prispele na naslov Zbornice-Zveze (Ob železnici 30 A, 1000 Ljubljana) bodo konec prihodnjega tedna odnesli v kritične domove in jih razdelili starostnikom. V kolikor izdelki prispejo kasneje, bodo podobno akcijo organizirali tudi v maju.

Za pomoč se vam zahvaljujem tudi mi in vam želimo veliko zdravja!

 

 

Related Images:

(Skupno 85 obiskov, današnjih obiskov 1)