13. novembra že od leta 1998 obeležujemo mednarodni dan prijaznosti, ko je bila podpisana deklaracija o prijaznosti. Vsako leto na ta dan z deljenjem rumenih rož (rumena je simbol prijaznosti) poudarjamo preprosta dejanja, s katerimi lahko nepričakovano polepšamo življenje drug drugemu. V Sloveniji je pokroviteljstvo leta 2017 prevzelo društvo Humanitarček, lani pa so namesto rožic Slovenijo preplavili s pobarvanimi kamenčki. Akcija je del projekta Naključna prijaznost – Randomised kindess.

Prijaznost je nalezljiva in lahko dela čudeže. Zelo preprosto je. Lahko pomagaš komu varno čez cesto, ogovoriš osamljenega učenca, potolažiš prijatelja v stiski, neseš sosedi vrečko po stopnicah, pomagaš sošolcu pri nalogi, se zahvališ kuharici, objameš koga, ki ga imaš rad, ali pa narediš doma kakšno hišno opravilo, še preden te za to prosijo. Nobeno dobro delo ni zaman in tudi majhna dejanja lahko spreminjajo svet.

Mednarodnemu dnevu prijaznosti se bomo pridružili tudi na šoli, tako da bomo s prijazno besedo, dejanjem ali le z nasmehom lepšali dan drug drugemu. Vabimo te, da obiščeš stojnico in kotiček Zdrave šole, kjer bomo delili lepe misli in male smeškote, pisali naša prijazna dejanja na plakat in se prijazno pogovarjali. Pripravili smo tudi koledar prijaznosti, kjer boš našel še veliko idej, s katerimi lahko skupaj naredimo naš svet prijaznejši.

Zdravošolci vam želimo prijazen dan.

 

Related Images:

(Skupno 949 obiskov, današnjih obiskov 1)