Skupni koledar vseh šestih partnerskih šol projekta Erasmus+ je narejen! Izdelava koledarja s sodelovanjem vseh šestih držav projekta – Romunija, Poljska, Italija, Latvija, Turčija in Slovenija je bila naslednja skupna naloga po izboru skupnega logotipa projekta in oblikovanje vprašalnika o stereotipih, ki smo jo uspešno zaključili kmalu po novem letu.

Vsaka šola je prispevala po tri slike, izmed katerih smo z glasovanjem izbrali po dve iz vsake države, ki sta krasili po dva meseca koledarja. Tema letošnjega koledarja so pogosti stereotipi, ki jih opazimo v posameznih državah in smo jih poskusili čim bolje predstaviti s sliko.

Učitelj Valter Rabič se je lotil naloge z učenci izbirnega predmeta likovno snovanje, delu pa se je pridružila tudi učiteljica Anka Zupančič z učenci 5. b razreda. Izmed vseh slik smo nato izbrali tri, ki smo jih poslali ostalim državam v končni izbor najboljših dveh.

Za končno izdelavo koledarja je bila zadolžena Slovenija in tako smo se na šoli pridno lotili naloge. Za ustrezno likovno izdelavo je poskrbel učitelj Valter Rabič, za tehnični del in končno obliko koledarja pa učitelja Srečko Skube in Mojca Saje.

Koledar 2017_Erasmus+

***

Še bolj zanimivo pa je, da se že nestrpno pripravljamo na odhod v Romunijo, kamor bodo že naslednji teden na petdnevno gostovanje odšli trije učenci 9.a David Kos, Domen Zupančič in Jan Zajc ter učiteljica Anka Zupančič. Odpotovali bodo to soboto zvečer z mednarodnim avtobusom iz Ljubljane, vmes bivali pri gostiteljskih družinah in se pridno družili s pestro mednarodno zasedbo, nazaj pa se bodo vrnili z letalom naslednjo soboto.

Related Images:

(Skupno 98 obiskov, današnjih obiskov 1)