Neapelj Italija, 6. do 12. 11. 2016

Naša šola se je v letošnjem letu s projektom Multikulturno občutljiva generacija vključila v mednarodni program Erasmus+. Prvo srečanje je potekalo v Italiji v Neaplju, kamor je 6. novembra odpotovalo pet naših učiteljev.

Ekipa OS Center je s projektom Erasmus+ odpotovala v Neapelj.

Udeleženci projekta iz Italije, Turčije, Latvije, Poljske, Romunije in Slovenije, smo se učili pomagati otrokom, ki imajo zaradi različnih vzrokov težave z vključevanjem in sodelovanjem pri pouku. Seznanili so nas z evropskimi dokumenti, ki dajejo smernice za načrtovanje dela s tako skupino učencev. Pomembno je ozaveščati učence o različnosti in drugačnosti med nami, saj lahko le s poznavanjem naše raznolikosti premagamo negativne stereotipe in predsodke. Spoznali smo tudi nekaj metod in didaktičnih pripomočkov, s katerimi lahko v razredu opremimo učence za lažje sprejemanje drugačnosti, izražanje mnenj in občutkov ter reševanje konfliktov. Obisk je bil namenjen tudi načrtovanju in usklajevanju dejavnosti, ki jih bomo izvajali v okviru projekta v naslednjih dveh letih.

Gostitelji Italijani so se izkazali s svojo prisrčnostjo in gostoljubnostjo. Okusili smo italijansko kulinariko, obiskali kulturne in naravne znamenitosti Neaplja ter začutili utrip obmorskega velemesta.

Ekipa Erasmus+

Foto album

Related Images:

(Skupno 248 obiskov, današnjih obiskov 1)