Evropski dan jezikov

V septembru 2024 smo pri pouku angleščine skupaj z učenci obeležili Evropski dan jezikov, katerega letošnji naslov je bil Languages for Peace. Skozi pogovore smo raziskovali pomen jezikov kot sredstva povezovanja med različnimi kulturami ter ohranjanja miru. Z učenci smo se pogovarjali tudi o tem, kako dragocen je mir in kako hvaležni smo lahko, da živimo v mirnem okolju. V okviru teh pogovorov so učenci razmišljali o tem, kaj za njih pravzaprav pomeni »mir«, in svoja razmišljanja predstavili skozi ustvarjanje plakatov.

Nastalo je nekaj izjemno kreativnih in izvirnih del, ki odražajo njihovo razumevanje miru. Plakati so izkazali njihove umetniške veščine in željo po izražanju pozitivnih vrednot skozi jezik in likovno ustvarjanje.

Poleg tega nekaj učencev 6. razreda pri dodatnem pouku angleščine aktivno pripravlja plakat, s katerimi bomo sodelovali na natečaju Initiative 2024 – Languages for Peace. Veselimo se sodelovanja in verjamemo, da bodo naši učenci s svojo ustvarjalnostjo uspešno prispevali k sporočilu miru in medkulturnega razumevanja.

Zapisala: Sabina Kavšek

Evropski dan jezikov

Related Images:

(Skupno 39 obiskov, današnjih obiskov 1)