Učenci 8. razreda so se v petek, 4. 10. 2024, odpeljali na kulturni dan v Galerijo Božidarja Jakca v Kostanjevico na Krki, kjer so doživeli pravo umetniško izkušnjo. Ogledali so si razstavo ter sodelovali v različnih delavnicah, kjer so se preizkusili v likovnih tehnikah, kot sta oblikovanje iz gline in tiskanje.

Učenci so ob koncu dneva povedali marsikaj: Luka je izpostavil, da je bila umetniška razstava “super”, medtem ko je bilo Ernesu najbolj všeč oblikovanje iz gline. Jerca je uživala v tiskanju, Neja pa si bo zapomnila zanimivo analizo slik in kipov umetnika Franceta Kralja v galeriji. Val si bo dan zapomnil po nenavadnih slikah, Maja pa si bo zapomnila hladno vreme, vendar tudi lepe slike in dejstvo, da ima Slovenija velike umetnike. Ajdin je svoj vtis o kulturnem dnevu povzel tako, da je na grafiki upodobil strah z naslovom Višina in dodal, da je bilo zelo zabavno tudi na avtobusu. Andreja je povedala, da ima polno glavo vtisov, a da je bila to pozitivna izkušnja v umetnosti polnem okolju.

Tadeja, Kaja in Kristina so se kot izvajalke zelo potrudile in našim učencem kljub mrzlemu vremenu predstavile različne likovne tehnike, kar je bilo zelo dobro sprejeto. Obisk Galerije na Kostanjevici je bil za vse učence navdihujoč, saj ima zelo lepo okolje in bogato zgodovino. Umetnost in ustvarjalnost sta pustili močan vtis, ki bo učencem ostal v spominu še dolgo.

Več slik si oglejte v foto-galeriji.

Zapisala: Sabina Kavšek

Related Images:

(Skupno 45 obiskov, današnjih obiskov 1)