Ponovno smo mladi in stari uspešno združili moči in v petek, 21. 4. 2023, s številnimi dejavnostmi dokazali, da nam ni vseeno za naše okolje in planet. Svetovni dan Zemlje smo obeležili s tehniškim dnevom za 6. do 9. razrede, ki smo ga namenili različnim ekološkim vsebinam, ločevanju, recikliranju in ponovni porabi odpadkov, čisti naravi in okolju ter spomladanskem čiščenju. Najbolj veseli smo bili pravih delavskih akcij in dela na prostem.

čistilna napravaZa začetek dneva smo se najprej ogreli s spomladanskim koncertom naših šolskih zborov in Center banda, ki so učence v telovadnici navdušili in pokazali, kako veliko so se letos že naučili.

Šestošolci so si nato ogledali Reciklažni center na Cikavi, sedmošolci pa Centralno čistilno napravo v Ločni.

čiščenje okolice

Osmošolci in devetošolci pa so se po delavnicah lotili spomladanskega čiščenja in urejanje šolskih prostorov, podstrešja, šolskega igrišča in okolice. Pridno so pometali in lopatali, prenašali in odnašali odslužene predmete v kontejnerje, eni sejali travo pred šolo in drugi zdravilne rastline v reciklirane lončke, izdelovali različne eko izdelke in pripomočke za fizikalne poskuse, likovno ustvarjali ter preverjali učinkovitost stiskanja embalaže.

zbiranje zamaškov

Vmes smo si ogledali tudi zelo zanimivo in že tradicionalno prireditev na Glavnem trgu, kjer so se ob sodelovanju z novomeško Komunalo predstavljale šole. Naša šola je na stojnici zabavala obiskovalce z različnimi miselnimi in družabnimi igrami iz lesa, ki so jih učenci izdelali pri pouku tehnike in izbirnih predmetov.

Mladi so ponovno dokazali, da se zavedajo pomena narave in varovanja čistega okolja, recikliranja, gibanja in dobrih medsebojnih odnosov, zato jim tega ni težko pokazati z različnimi akcijami in številnimi aktivnostmi za lepše in bolj zdravo življenje, ki jih redno izvajajo tudi skozi celo leto.

Eko pozdrav!

Mojca Saje

Preverite Foto album

Related Images:

(Skupno 142 obiskov, današnjih obiskov 1)