»Po dveh nenavadnih s korono zaznamovanih letih zaključujemo šolsko leto tako, kot smo ga v starih dobrih časih. Pri šolskih urah in na obujeni zaključni prireditvi ste učenci in zaposleni ponovno pokazali, česa ste se naučili in kaj zmorete.« Tako je letošnjo zaključno prireditev, s katero smo se poslovili od dveh nenavadnih šolskih let, pohvalila naša ravnateljica Marta Pavlin.

Na prireditvi so sodelovali skoraj vsi učenci. Idejna vodja Urška Vuk je v program vključila tudi tiste, ki se le redko opogumijo za nastop pred nabito polno dvorano, ki je z glasnim aplavzom nagradila čisto vse točke. Z veseljem pa smo zaploskali tudi 41 učencem, ki so v letošnjem letu osvojili zlata priznanja na tekmovanjih iz znanja, in uspehom naših športnikov. Na obeh področjih je naša šola najboljša v MO Novo mesto!

Naj učenec šole je Filip Judež, 6. c, naj športnika sta Manca Vidic, 9. c, in Bine Zajc, 9. a, naj športna ekipa so gimnastičarke in kulturnica šole je Nika Novak, 8. a. Ti učenci so se v letošnjem šolskem letu izkazali z resnično izjemnimi dosežki.

S svojim obiskom nas je razveselil župan MO Novo mesto Gregor Macedoni, ki je bil pred mnogimi leti tudi naš učenec. V nagovoru nas je pohvalil in obljubil nadaljevanje izboljšav šolske stavbe. V naslednjem letu si lahko obetamo preureditev male telovadnice in še kaj.

Prireditev so začele in končale učiteljice, združene v pevski zbor. Na odru so se jim pridružili tudi nastopajoči in skupaj z vsemi gledalci smo pomahali v pozdrav prihajajočim počitnicam!

Slike si oglejte v fotogaleriji.

Novinarski krožek

 

(Skupno 504 obiskov, današnjih obiskov 1)