V četrtek, 23. 2. 2022,  smo bili učenci 6. in 7. razreda po dolgem času v gledališču. Predstava Elvis Škorc, genialni štor, prirejena po mladinskem problemskem romanu Janje Vidmar, v produkciji SNG Maribor mi je bila všeč, saj smo se tudi nasmejali. Glasba se je dobro ujemala z dogajanjem na odru. Ogled predstave priporočam, po mojem mnenju je zelo dobra. Tudi moji sošolci so jo v glavnem pohvalili, nekateri pa so bili v svojih ocenah bolj kritični.

Loren, 7. c

Foto: SNG Maribor

– V predstavi so prikazana neprimerna dejanja odraslih in otrok. Nekaj je bilo tudi neprimernega besedja. Čeprav se v tej zgodbi nisem našla, mi je bila všeč, ker je bilo smešno, npr. Elvis je v šoli pozabil svojo sestrico, čeprav jo je imel rad. Omenjena je bila tudi babica – pomagala je družini, ko so bili v hudi finančni stiski.

– Najprej sem opazila kostume – Elvis je najstnik, ki še ne pozna svojega stila oblačenja, Ela je deklica, ki se zgleduje po svojem očetu, ki je videti, kot da ves čas leži na kavču in je čips. Glasba in luči so poudarile razpoloženje na sceni. Dober konec me je zmotil, saj se to v življenju le redko zgodi. Daje pa upanje otrokom v podobnih stiskah.

– Predstava mi ni bila ravno všeč. Zdela se mi je dolgočasna. Petje sredi predstave ni bilo potrebno. Scena je bila preveč preprosta – vsi prostori so bili črni. Lahko bi se bolj potrudili.

– Najboljša lika sta bila sosed in bogati Kris. Ni mi bilo všeč, ker sta 13-letnega Elvisa in 10-letno Ela igrala odrasla igralca. Publika se je odzivala, ko je bilo dogajanje na odru zanimivo.

– Zdi se mi, da je ta predstava zelo poučna za najstnike – vidijo, da niso edini in sami s težavami. Pohvaliti moram igralce, ki so dobro opravili svoje delo. Všeč mi je bila babica, ki je motivirala vse književne like.

– Predstava mi je bila všeč, imela je dobro sporočilo. Igralci so dobro igrali. Motilo me je, da je bilo vse v istem prostori in nisem mogel takoj ugotoviti, kje se dogaja. Morda je bila predstava malo predolga, vendar je bila smešna in predstavila je naše življenje.

– Predstava mi je bila všeč, a me je motilo, ker je bilo veliko pripovedovanja – ni bilo prav dramatično. En igralec je igral štiri vloge. Bolje bi bilo, če bi vloge otrok odigrali otroci.

– V predstavi je bilo nekaj humorja, ne le resne najstniške težave. V nekaterih situacijah sem se prepoznal. Glasbena podlaga je bila dobra, čeprav ni bila presežek. Po predstavi sem se počutil dobro, saj sem ugotovil, da nisem edini s težavami.

– Ker sem človek, ki joka pri filmih in gledaliških predstavah, so se mi nekajkrat orosile oči. Tako žalostne kot humorne dele so igralci odlično odigrali. Kar dobra predstava!

– Mislim, da se je občinstvo vedlo, kot se spodobi v gledališču. Zelo sem bil zadovoljen s svojim sedežem. Pisateljica je odlično opravila svoje delo.

Učenci 7. c

 

(Skupno 92 obiskov, današnjih obiskov 1)