V Sloveniji že vrsto let vsak tretji petek v mesecu novembru obeležujemo dan Slovenske hrane. Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk se je začel že leta 2011. Pod letošnjim sloganom »Zajtrk s sadjem – super dan!« so tudi na naši šoli učenci 19. novembra za malico dobili kruh, maslo, mleko, med in jabolko. V podaljšanem bivanju pa smo se v 1. a pogovarjal o tradicionalni slovenski hrani, kupovanju hrane, ki je ekološko in lokalno pridelana pa tudi o zmanjševanju odpadne hrane.

Ker je v tradicionalni slovenki zajtrk vključen tudi med in je na hodniku šole čebelarska razstava so košček mozaika prispevali tudi učenci. Pri likovni umetnosti so nastale čebelice iz kolaža, v podaljšanem bivanju pa so učenci slikali panjske končnice. Nastal je čudovit čebelnjak.

 

čebelnjak

Zapisala: Viktorija Simončič

(Skupno 50 obiskov, današnjih obiskov 2)
 

Oznake: , ,