»Ni samoumevno, da imamo dobre knjige. Zato jih je pomembno ne le brati, temveč tudi kupovati. Enkrat letno lahko knjige kupujemo in jih drug drugemu podarjamo – tudi kot skupnost.« Tako so iz Ljubljane, iz Unescovega mesta literature, kjer v sodelovanju s številnimi partnerji in podporniki ob letošnjem svetovnem dnevu knjige pripravljajo vseslovensko akcijo kupovanja in podarjanja knjig, s pismom nagovorili župane občin.

Ker ima naša občina naziv Občina prijazna branju, se je pridružila vseslovenski akciji in pobudi podarjanja knjig ob svetovnem dnevu knjige. Iz županovega urada so na vse šole, torej tudi na našo, poslali vabilo, da se tej pobudi pridružimo in na naši šoli smo se odločili, da se vključimo.

KAKO?

Vključitev v akcijo je prostovoljna. Učenci in zaposleni, ki se bomo želeli vključiti, bomo v torek, 20. 4. 2021, v šolsko knjižnico prinesli eno knjigo, ki je več ne potrebujemo in bi jo želeli podariti. V petek, na svetovni dan knjige, bo knjižničarka knjige postavila na mize na hodnikih in kdor bo želel, si bo lahko izbral knjigo in jo odnesel domov.

Želimo si, da bi akcija zaživela in da bomo v čim večjem številu na tak poseben način obeležili svetovni dan knjige.

Ne pozabimo: »Vsak dan je dan za knjigo.« Brati je pomembno, saj kot je nekoč povedal naš priznani pesnik Tone Pavček: »Če ne bomo brali, nas bo pobralo.«

Related Images:

(Skupno 100 obiskov, današnjih obiskov 1)