V petek, 12. 6. 2020, smo imeli na šoli valeto za učence devetega razreda. Zaradi priporočil NIJZ za omejitev širjenja virusa COVID-19 je bila letošnja slavnostna prireditev, na kateri smo bili samo učenci in učitelji, okrnjena. Učenci so v samo dveh tednih pripravili zanimiv program – predstavili so se v duhovitih filmih in z nekaj v živo izvedenimi točkami. Ker na žalost nismo mogli povabiti staršev, starih staršev ter bratov in sester, smo celo prireditev posneli in si jo bodo lahko ogledali doma.

Marta Pavlin, naša ravnateljica, je nagovorila devetošolce: »Vi, dragi devetošolci, ste bili ob koncu osnovnošolskega izobraževanja soočeni z novimi izzivi poučevanja na daljavo. Ta čas je pokazal, da so spremembe in raznolikosti stalnica našega življenja in da se je treba znati z njimi spoprijeti. Nenačrtovano ste si morali pridobiti dodatna znanja in spretnosti, ki vas bodo vodila po začrtani poti.«

Nato je ravnateljica podelila nagrado za odličnost. Prejeli so jo: Zoja gorše, Nina Pečnik, Lotti Potočar Šafar, Tara Resnik, Bor Tekstor, Špela Berger, Mitja Dolšina, Timotej Gornik, Nuša Kocuvan, Katja Molan, Mija Prosinečki in Žan Zdešar.

Zlato priznanje OŠ Center so letos osvojili: Nina Pečnik, Tara Resnik, Tilen Robek, Špela Berger, Mitja Dolšina, Katarina Barbara Kranjec in Mija Prosinečki.

Na športnem področju pa sta kljub slabšim pogojem dela zelo uspešno tekmovala Nuša Kocuvan in Izak Murn.

35 zlatih bralcev je prejelo knjižno nagrado.

»Ob zaključku osnovnošolskega izobraževanja, ki je bilo vaš prvi življenjski izpit, se vam odpirajo nove poti. Izberite tisto, ki vas bo popeljala do zaželenega cilja!« je uradni del valete zaključila ravnateljica.

Nato se je šolska telovadnica spremenila v restavracijo McCenter, v kateri so učitelji postregli učence z izbranim menijem iz šolske kuhinje. Za banket seveda niso primerni makaroni, špageti ali jota, pač pa sadni frape, nadevan puranji zrezek v hrustljavih drobtinah, mesna tortilja s hrustljavo zelenjavo, mlečna strjenka z gozdnimi sadeži in čokoladnim sladoledom ob izbrani razpoloženjski glasbi.

Naši devetošolci odhajajo v srednje šole dobro pripravljeni, zato jim želimo, da bi se samozavestno lotili novih izzivov ter postali drzni iskalci skrivnosti in znanilci sprememb na bolje!

Generacija 2020 nam bo ostala v lepem spominu. Vsem želimo uspešno in dobro življenje!

Foto album

(Skupno 745 obiskov, današnjih obiskov 3)