COVID – 19 jo je zagodel tudi Malim sivim celicam in vsem osmim ekipam, ki so se uvrstile v četrtino finala. V aprilu bi se morali Bor Tekstor, Jurij Dović in Bine Zajc, ki sestavljajo našo ekipo, pomeriti s Kamničani, a je bilo snemanje zaradi epidemije odpovedano.

V petek, 22. maja 2020, sta fante na šolskem igrišču pričakala kamera RTV Slovenija in voditelj Nik Škrlec. Osebno jim je prinesel vabilo na snemanje sklepne praznične oddaje 25. sezone kviza. Tako so se fantje v torek, 2. junija, odpravili v Ljubljano na srečanje z ostalimi ekipami, ki so se uvrstile v četrtfinale.

Snemanje je trajalo kar 4 ure, saj je bila ta oddaja drugačna in je bilo veliko kadrov potrebno večkrat ponoviti. Kljub temu, da so se v uredništvu RTV Slovenija odločili, da letos tekmovalnega dela ne izpeljejo do konca, je bilo tudi v zadnji oddaji nekaj tekmovalnega vzdušja. Po štiri ekipe so razporedili na dve tribuni, ki sta se pomerili v nekaj zabavnih igrah in nalogah. Malim sivim celicam je prišla čestitat tudi Nina Pušlar, ki je zapela pesem Svet je tvoj.

Snemanje se je zaključilo s priljubljenim eksperimentom, himno Malih sivih celic in presenečenjem za tekmovalce. Vseh osem ekip bo RTV Slovenija peljala v Gardaland.

Ob tej priložnosti še enkrat čestitamo fantom za izjemen uspeh, zahvala pa gre tudi navijačem, ki so pomagali pri nabiranju točk in navijali za našo ekipo.

Nekaj utrinkov s petkovega presenečenja in torkovega snemanja oddaje si lahko ogledate tukaj.

Sklepna oddaja jubilejne 25. sezone Malih sivih celic pa bo na sporedu na RTV SLO 1 to soboto, 6. junija.

Related Images:

(Skupno 806 obiskov, današnjih obiskov 1)