Na naši šoli smo tudi letos decembrski čas obeležili v duhu dobrodelnosti, tako da smo Društvo življenje brez nasilja ter Društvo za razvijanje prostovoljnega dela podprli z zbiranjem potrebščin, ki jih potrebujejo za izvajanje svojih programov.

Dnevni center Društva za razvijanje prostovoljnega dela vsakodnevno obiskuje kar nekaj naših učencev. S pomočjo prostovoljcev se tam učijo, izdelujejo domače naloge ter aktivno preživljajo svoj prosti čas. Za njih smo zbirali šolske potrebščine, otroške knjige, igrače in oblačila ter jih predali strokovnim delavcem.

Poslanstvo Društva življenje brez nasilja je psihosocialna pomoč osebam z izkušnjo nasilja v družini. Naši učenci so se velikodušno odzvali in za njih zbirali prehrambne izdelke, higienske potrebščine, čistila ter ostale gospodinjske pripomočke, ki  jim bodo olajšali vsakdan. Veseli nas, da je lepo uspel tudi novoletni dobrodelni sejem, ki smo ga za starše in ostale obiskovalce pripravili v torek, 10. 12. 2019.

Pri akciji so bili zelo uspešni tudi na podružnični šoli. Mnogim družinam in otrokom smo na ta način polepšali praznični čas in tudi sebi dokazali, da skupaj zmoremo več!

Učenci in zaposleni Osnovne šole Center

(Skupno 36 obiskov, današnjih obiskov 1)