V torek, 10. 12. 2019, smo pospremili našo ekipo na prvo snemanje kviza Male sive celice, kamor so se Jurij Dović, Bor Tekstor in Bine Zajc uvrstili z zmago v predtekmovanju. Fantje so se odlično odrezali, premagali ekipo OŠ Beltinci in se uvrstili med 16 najboljših ekip in s tem v nadaljevanje tekmovanja. Kljub temu da so že v drugi igri prevzeli vodstvo, je bilo ves čas napeto, saj so bila vprašanja težka in včasih tudi zvita. Ekipi so pomagali tudi navijači tako s svojim znanjem (sestavili so besedo iz vseh osmih črk in priborili ekipi dodatnih osem točk) kot s kulturnim navijanjem.

Oddaja s tokratnega snemanja bo na sporedu RTV Slovenije 18. januarja 2020.V osmini finala se bomo pomerili z OŠ Miklavž z Dravskega polja. Snemanje bo 3. marca.

Fantom čestitamo za velik uspeh in jim tudi v nadaljevanju želimo veliko znanja in sreče. Držimo z vami in navijamo za vas!

Slike si oglejte v galeriji.

Nataša Dežan Avsec, mentorica 

Vtisi s snemanja

Bila sem ena izmed 34 navijačev na snemanju oddaje Male sive celice. V Ljubljano smo se odpravili z veliko mero dobre volje in opremljeni s plakati. V televizijskem studiu sem že bila, a nikoli na snemanju. Presenetilo me je, da je bilo prizorišče manjše, kot je videti na televizijskem ekranu. Na robu prostora je bilo veliko kamer in reflektorjev. Na začetku so tekmovalci izžrebali svojo barvo – oni so dobili vijolične majice, mi pa vijolične šale. Animator pa nas je naučil, kako in kdaj naj se odzivamo s ploskanjem, topotanjem ali glasnim navijanjem. Ves čas je bilo napeto, saj so bila vprašanja prebrisano zavita in naloge težke. Med snemanjem smo imeli odmore, med katerimi nas je animator zabaval z zanimivimi igrami.

Tudi srečanje z znanimi Slovenci mi je bilo všeč. Voditelj oddaje Nik Škrlec se je pred snemanjem pogovarjal z nami. Vprašal nas je, kako se pride od naše šole do KC Janeza Trdine!!! Videli smo tudi obe voditeljici oddaje Dobro jutro Špelo Močnik in Heleno Pirc. Najbolj všeč pa mi je bil poskus s posebnim peskom, ki ga je sovoditeljica oddaje Jasna Merklin prelila z vodo – ni postal moker, ampak je vodo »popil« in postal podoben snegu.

Sofija Brkič Strman, 7. c

 

(Skupno 422 obiskov, današnjih obiskov 1)