V četrtek, 18. 4. 2019, smo s podelitvijo priznanj zaključili letošnjo bralno značko. V veliki šolski telovadnici so se drugo šolsko uro zbrali vsi učenci od prvega do četrtega razreda, tretjo šolsko uro pa vsi učenci od petega do devetega razreda. Pred sceno, katere glavna ustvarjalka je bila Nina Pečnik iz 8. a, nam je mladinski pevski zbor zapel dve pesmi: Srčeva in Ko se smeješ.

V devetinpetdeseti sezoni branja je bralno značko opravilo 494 učencev: od prvega do četrtega razreda 282 učencev, od petega do devetega pa 212 učencev. Za tako veliko številko se moramo zahvaliti tudi staršem in mentorjem, ki so učence spodbujali do konca. Nekaj učencev je povedalo, kaj jim pomeni knjiga. Rekli so: zabavo in dobro počutje, novo znanje in nove besede, nov pogled na svet, modrost, prosti čas… Po teh izjavah lahko pritrdimo znani misli: »Tisti, ki bere, živi tisoč življenje, tisti, ki ne, pa zgolj eno samo.«

Prepričani smo, da bo drugo leto bralcev še več, saj je letošnji gost pisatelj Primož Suhodolčan s svojim nastopom pritegnil prav vse prisotne. Avtor Petra Nosa, Košarkarja, Kolesarja, Živalskih novic ter drugih del za otroke in mladino je zelo zanimiv in zabaven človek. Na komičen način nam je pripovedoval prigode iz svojega življenja, ki so se mu »čisto zares zagotovo zgodile natanko tako«, kot jih je predstavil. Za svoj nastop je požel salve smeha in glasen aplavz. Nato je predstavnikom oddelkov podelil priznanja in se z vsakim fotografiral. Na koncu je poklical na oder še vse zlate bralce iz devetega razreda, jim čestital in se za spomin z njimi slikal. Pisatelj se je začudil, da jih je bilo letos kar 30.

Takega gosta na bralni znački še nismo imeli. Nekaj učencev smo vprašali za mnenje. Povedali so nam, da so se izvrstno zabavali, se od srca nasmejali in – se navdušili za branje.

 

Nina Pečnik, 8. a

Foto: Črt Kirn, 8. a, Luka Jarc, 6. c,  Amar Kotorić, 6. b

Foto album

(Skupno 232 obiskov, današnjih obiskov 1)