»Vsako leto posebej pomeni nek nov začetek, pa vseeno je to nadaljevanje nečesa že zasnovanega v preteklih šolskih letih. Želim vam, da bi že postavljene temelje nadgradili v skladu s svojimi pričakovanji, usmerjenimi v znanje in življenjske vrednote. Na nas pa je, da vam bomo omogočili karseda vzpodbudno okolje, da boste lahko razvijali svojo ustvarjalnost in pridobili čim več novih znanj.«
(Marta Pavlin)

V četrtek, 1. septembra, so se učenci vrnili v šolske klopi in skupaj vstopili v šolsko leto 2022/2023. Na začetku jih je ravnateljica, ga. Marta Pavlin, prijazno nagovorila in jim zaželela uspešno in nepozabno šolsko leto, potem pa so učenci dan nadaljevali v oddelkih s svojimi razredniki. Učenci predmetne stopnje in šestošolci so svoje nove razrednike ta dan tudi prvič pobliže spoznali. Prvi dan so se učenci seznanili z vsemi pomembnimi informacijami za novo šolsko leto, se pogovarjali o počitnicah in varni poti v šolo.

Nekateri učenci so šolski prag prestopili prvič. V spremstvu staršev so se prvošolčki zbrali v šolski telovadnici, kjer so jih pričakale učiteljice 1. razreda ter ravnateljica, ki jih je pozdravila in jim namenila nekaj vzpodbudnih besed. Sledila je gledališka predstava o gumbkih.

Nato so učenci 1. a in 1. b odšli v učilnice. Spoznali so svoje učiteljice in nove sošolce, naučili so se pesem o rumeni rutici, ki jih bo v šolo spremljala naslednji dve leti, predstavili so svoje torbice in zvezke ter knjige zložili na svoje poličke. Na prvi šolski dan jih bo gotovo spominjal obesek, ki so ga dobili za dobrodošlico, in okus po sladki tortici.

Slike si oglejte v foto-galeriji.

Nekaj prvošolcev je z nami delilo svoje prve vtise v Osnovni šoli Center:

· Presenečena sem bila nad velikim številom učencev. Zanimivo je, da imamo v razredu več sošolcev z enakim imenom. Razveselila sem se igrač v učilnici. (Leni)

· Všeč mi je, da je moj razred v najvišjem nadstropju in da imam najboljšo učiteljico, ki nam ves čas daje naloge. (Izak)

· Prvi šolski dan mi je bilo lepo. Ničesar se nisem bala. Še vreme je bilo sončno. (Lucija)

· Všeč mi je bila predstava, še posebej igralec, ki je bil zelo hecen. Tudi v razredu mi je zelo lepo. (Nila)

Alja in Asja 

(Skupno 148 obiskov, današnjih obiskov 1)