1. junij ni le prvi dan poletnih počitnic, ampak je tudi DD. DD ne pomeni le dela na daljavo, ampak je to pomemben praznik naše domovine – dan državnosti. Na ta dan vsako leto obeležimo razglasitev samostojne Slovenije.

Na zaključni prireditvi pred dobrim tednom dni smo videli mnogo zanimivih plesnih, glasbenih in dramskih točk, zato sta bili letošnji  prireditvi v počastitev dneva državnosti malo drugačni.

Prireditve ob državnih praznikih vedno začnemo s himno. Prva prireditev za učence od 1. do 4. razreda se je nadaljevala z obujanjem spominov učiteljic na igre svojega otroštva, nekaj – skoraj pozabljenih – iger pa so predstavili učenci sami: dan-noč, gumi tvist, barvice, tančula/ristanc, pet kamnov, Ljubljana-Zagreb-Beograd, John Marion iz Londona … Zapel je tudi pevski zbor.

 »Domovina ni samo področje med mejami, domovina so naši običaji, šege in navade, naš jezik, naša glasba, naši umetniki in znanstveniki. Domovina je nekaj, kar nosimo v srcu. Morda vam, otrokom, dan državnosti še ne pomeni toliko kot starejšim, a tudi vi ste vsak dan priča, kako hudo je ta trenutek v delu Evrope, kjer divja vojna in kjer morajo vaši vrstniki zapuščati svojo domovino. Mi imamo srečo, da živimo v samostojni in suvereni državi, v naši Sloveniji,« je učence od 5. do 8. razreda nagovorila Alja Pincolič. Nato so se ekipe oddelkov pomerile v poznavanju domovine. Učenci so dokazali, da dobro poznajo Slovenijo, najbolje pa so se izkazale ekipe 8. c, 8. a in 7. b.

Ravnateljica Marta Pavlin je pohvalila vse nastopajoče in gledalce ter nam vsem skupaj zaželela lepe brezskrbne počitnice.

Več slik si oglejte v fotogaleriji.

(Skupno 230 obiskov, današnjih obiskov 1)