Petek, 22. 4. 2022, smo na naši šoli posvetili skrbi za okolje. Učenci od 6. do 9. razreda so bili vključeni v razne dejavnosti, katerih skupni imenovalec je bil oblikovati zavest, da smo odgovorni za ohranjanje narave ter da je dolžnost vsakega posameznika in celotne skupnosti, da pripomore k temu.

Učenci 6. razreda so si ogledali Reciklažni center na Cikavi.

Učenci 7. razreda so si v Ločni ogledali čistilno napravo, ki jo upravlja Komunala Novo mesto. Vsak občan Novega mesta in okolice bi moral vedeti, kako se zagotavlja čiščenje odpadnih voda, kar je zelo pomembno za kakovostno življenjsko okolje za bolj zdravo in kakovostno življenje posameznika ter za trajnostni razvoj celotne skupnosti.

Učenci 8. razreda so iz odpadnega papirja izdelovali modele geometrijskih teles.

Učenci 9. razreda so urejali šolsko okolico, tehnično delavnico in podstrešje, se seznanjali z učinkovito rabo naravnih virov, ustvarjali iz naravnih materialov za valeto ter v novinarski delavnici beležili delo.

Po dolgem obdobju ukrepov za zajezitev pandemije covid-19, ko se nismo smeli družiti, smo se veselili prireditve na Glavnem trgu. Na žalost je zaradi slabega vremena odpadla, zato smo ostali v šoli in si po pogovoru o varovanju okolja ogledali filme Divja Slovenija in Triglavski narodni park.

Dan je minil v prijetnem delavnem vzdušju. Ni bil namenjen le izobraževanju, ampak tudi druženju, izmenjavi mnenj, ustvarjalnosti in inovativnosti.

Več slik si oglejte v foto-galeriji.

Oglejte si tudi glasilo, ki je nastalo ob aktivnostih učencev na dnevu zemlje.

Mojca Saje, vodja dneva dejavnosti, in učenci 9. r. 

(Skupno 135 obiskov, današnjih obiskov 1)