Na naši šoli smo se v mesecu marcu odločili, da bomo zbirali prispevke, s katerimi bomo pomagali prizadetim v vojni v Ukrajini.

Prispevke smo zbirali pred šolsko knjižnico. Z Oskarjem sva učiteljici Nini Vovko in Damjani Povše pomagala pri sortiranju zbranih sredstev. V škatle smo posebej ločili higienske pripomočke, pa oblačila, hrano in pripomočke za prvo pomoč. Vse skupaj smo natovorili v kombi, ki so ga odpeljali v Ljubljano v skladišče na Letališki cesti, potem pa naprej s tovornjaki v Ukrajino.

Celotna akcija je potekala pod okriljem ukrajinskega veleposlaništva, na šoli pa smo zbrali za cel kombi sredstev, na kar smo zelo ponosni. Slike si oglejte v fotogaleriji.

Luka Mutić, literarno novinarski krožek, 4. b

 

In kaj so povedali ostali člani krožka:

Za darovanje Ukrajini sem se odločila, ker rada pomagam. Prinesla sem dve mili, dva paketa piškotov, vrečko

 oreščkov in šampon. Zelo sem vesela, da smo na šoli pomagali in zbrali veliko izdelkov. (Sara, 4. b)

Tudi jaz sem se odločila, da bom pomagala ljudem, ki bežijo iz Ukrajine. Prinesla sem brisačo, šampon, zobno pasto in ščetko. Še ves dan sem razmišljala o vojni in o tem, kdaj bodo begunci dobili vse te pripomočke. Ponosna sem nase in na vse druge, ki so pomagali pri zbiranju. (Ema, 4. a)

Ko sem slišala, da lahko pomagam Ukrajincem, sem šla kar takoj pripravit stvari. Doma je mami opazila moje navdušenje nad zbiranjem in je predlagala, da greva še v trgovino. Kupili sva veliko različnih higienskih pripomočkov, doma pa sva našli bundo, ki je moja mami ne potrebuje več in termo odeje. Ob tem sem razmišljala o vojni in sem postala žalostna, ker se to dogaja takemu številu ljudi.  Upam, da bodo naši prispevki pomagali ljudem in jih vsaj malo razveselili. (Pia, 4. b)

Ko sem izvedela za solidarnostni projekt za Ukrajino, sem bila srečna, saj vem, da so tam v veliki stiski. S prijatelji sem se dogovorila, da gremo po vasi zbirat živila in ostale potrebščine. Zbrali smo kar veliko. Tudi jaz sem darovala dve vreči pripomočkov. Upam, da bodo ljudem zbrani izdelki koristili. Vesela sem, da se je naša šola pridružili tej akciji. (Ajda, 4. b)

Odločila sem se, da bom tudi jaz pomagala v humanitarni akciji za Ukrajino, saj nas je k temu spodbudila naša učiteljica. Prinesla sem moko, konzerve, piškote, igračo in brisačke. Vesela sem, da sem pomagala, ker mislim, da je ljudem v težavah lepo pomagati. (Nedžla, 4. b)

Ker rada sodelujem v dobrodelnih akcijah, sem v šolo prinesla grah, kosmiče in prvo pomoč. (Tinkara, 4. b)

Prinesel sem prvo pomoč, hrano, oblačila in kozmetiko. Počutil sem se zelo ponosno. (Oskar, 4. b)

Naša učiteljica nam je povedala, da bomo v šoli zbirali pripomočke za pomoč ljudem v vojni. Prinesla sem toplo odejo, konzerve, testenine in šampon. Zelo sem vesela, da je v akciji sodelovalo veliko učencev, saj ljudje, ki so izgubili dom, potrebujejo raznorazne pripomočke. Upam, da jim bodo poslane stvari pomagale. (Luyu, 4. b)

(Skupno 61 obiskov, današnjih obiskov 1)