Tudi naša šola je pristopila k projektu »Potovanje slovenske bakle po vseh občinah«.

Gre za projekt Olimpijskega komiteja Slovenije, v okviru katerega športniki od 3. maja do začetka julijskih poletnih olimpijskih iger v Tokiu v spodbudo slovenskim športnikom nosijo baklo po 212. slovenskih občinah.

Bakla je simbol povezovanja. Njena ambasadorka Urške Žolnir Jugovar in tekači, nosilci plamenice, želijo povezati občanke in občane iz vseh občin, v njih prebuditi jekleno voljo in širiti vrednote olimpizma.

S tekom želijo izraziti podporo vsem športnikom, ki bodo barve Slovenije zastopali na olimpijskih igrah v daljnem Tokiu, bolj oddaljenem kot katere koli olimpijske igre doslej.

Bakla, ki potuje po občinah, živi med ljudmi, oznanja boljše čase in širi upanje, je v sredo, 2. junija, prispela tudi na novomeški Glavni trg. V imenu naše šole jo je prenašalo devet nadobudnih športnih četrtošolcev: Manca, Alja, Vita, Riana, Ermin, Luka, Gal, Maks in Lovro. Za spodbudo jih je spremljala še Lara.

Vsi navdušeni in v športnem duhu so prejeli prvo predajo na Glavnem trgu in ponosno ponesli baklo v prvi krog.

Takole pa so strnili svoje vtise:

Riana: Današnji tek z baklo je bilo prav posebno doživetje. Vesela sem, da smo tudi učenci OŠ Center nosili olimpijsko baklo, ki nas je po dolgem času združila na športnem in zabavnem dogodku.

Vita: Ko sem nosila slovensko baklo, sem bila presenečena, da sploh ni bila tako težka, kot so rekli, da je. Pretekli smo 300 metrov in zelo mi je bilo všeč. Spoznala sem judoistko Urško Žolnir, všeč pa mi je bila točka plesalca. Učiteljica nas je peljala tudi na sladoled. Veliko smo se fotografirali. To je bil moj zanimiv »olimpijski« dan.

Gal: Ponosen sem, da sem tekel na dogodku Slovenska bakla kot učenec OŠ Center, saj sem rad na tej šoli. Pri teku sem nosil gorečo baklo, ki predstavlja simbol športnikov, in po njem dobil spominsko majico z napisom Imamo olimpijske sanje. Všeč mi je bilo, da sem lahko opazoval tudi tekače iz drugih šol in znane športnike. Veliko smo se fotografirali, tudi skupinsko z županom. Tega dogodka ne bom nikoli pozabil.

Manca: Danes smo tekli s slovensko baklo. Zelo sem ponosna, da sem bila del tega dogodka. Rada tečem in rada imam svoje mesto.

Ermin: Presenetila me je moderna bakla, saj sem si jo predstavljal čisto drugače. Všeč mi je bilo, da smo se fotografirali z Urško Žolnir, in da smo šli z učiteljico na sladoled.

Alja: Na Glavnem trgu mi je bilo všeč, da smo prenašali baklo in jedli sladoled. Bila sem ponosna, da sem v šolski ekipi.

Luka: Na teku mi je bilo lepo. Najbolj všeč mi je bilo, ko smo tekli z baklo, pa tudi, ko smo šli na sladoled.

Maks: Pri teku z baklo je bilo super in zabavno. Všeč mi je, da smo se ukvarjali s športom na malo drugačen način. Z veseljem bi vse to ponovil.

Lovro: Ko smo nosili slovensko baklo, smo se počutili kot zmagovalci. Takrat, ko sem jo nosil jaz, sem bil zelo vesel in tekel sem s ponosom. Spoznal sem judoistko Urško Žolnir, učiteljica pa nas je peljala tudi na sladoled. Ta izkušnja je bila zame zelo zanimiva.

O dogodku pa zgovorno pripovedujejo tudi fotografije.  

(Skupno 137 obiskov, današnjih obiskov 1)