V sredo, 12. 2. 2020, smo se učenci podjetniškega krožka z mentorico Nino Vovko odpravili v podjetniški inkubator Podbreznik. Našo šolo sta s svojima podjetniškima idejama predstavljali dve skupini. TempLunch, inovativno termo posodo, so predstavili Mitja Dolšina, Miha Mihalič, Katja Molan in Živa Guštin. Manca Vidic, Luka Makovec, Lejla Strniša, Lovro Strniša in Jurij Lovrenčič pa smo ustvarili Vrtove znanja, zeleno vizijo šolskih atrijev.

Preden smo stopili na oder, smo bili živčni, po uspešni predstavitvi pred strokovno komisijo, ki nam je po nastopu postavila še nekaj zahtevnih vprašanj o ideji in uresničevanju, pa smo si  oddahnili. Po zaključku vseh predstavitev smo imeli odmor. Ko smo se vrnili z odmora, smo nestrpno čakali na razglasitev rezultatov.

Tri ekipe so se uvrstile na državno tekmovanje. Najboljša med najboljšimi pa je bila z najvišjim številom točk naša šola z Vrtovi znanja. Čeprav smo se zelo trudili, zmage nismo pričakovali, zato smo je bili še toliko bolj veseli. Poleg pohval smo dobili tudi 500 evrov, s katerimi bomo lahko začeli uresničevati svojo idejo. Sedaj nas  čaka državno tekmovanje v Novi Gorici, ki bo v začetku aprila. Samozavestno pričakujemo odlično uvrstitev.

Obe ekipi zaslužita pohvalo,  posebno glasen aplavz pa si seveda zasluži 2. skupina in njeni Vrtovi znanja!

Slike si oglejte v foto-galeriji.

Manca Vidic, 7. c

(Skupno 268 obiskov, današnjih obiskov 1)