V torek, 10. 12. 2019, smo na naši šoli imeli novoletni bazar, na katerem smo pokazali, kaj smo ustvarili na decembrskih delavnicah. V veliki šolski telovadnici smo na stojnice razstavili umetniške izdelke učencev 6. ,7. ,8. in 9. razreda. Na mizah pa so si kupci lahko ogledali izdelovanje okrasnih venčkov, vezenih voščilnic, darilnih škatlic in vrečk. Tudi na posladke nismo pozabili – obiskovalci so si lahko postregli s piškoti. Za lepo popoldne pa smo jim ponudili pozitivno misel. Vzdušje je bilo že čisto novoletno – v ozadju se je slišala glasba, svetile so raznobarvne lučke, sneg je napovedovala novoletna jelka …

December pa ni mesec veselja za vse. Ker se tega zavedamo, smo se vključili v dobrodelni akciji DRPD in Društva življenje brez nasilja ter zbirali higienske izdelke, hrano, igrače, knjige, šolske potrebščine … Vse podarjeno bomo pred koncem meseca dostavili društvoma.

Takoj po drugi uri so začeli prihajati starši in otroci, tudi babice in dedki. Najbolj so jim bili všeč pujski za srečo, voščilnice, piškoti, svečke, okrasni reliefi … Učenci v delavnicah so demonstrirali svojo spretnost in dokazali, da so izdelki res njihovo delo. Obiskovalci so bili radodarni, saj so mnogi pustili več, kot je bil predlagani prispevek.

Veseli nas, da je novoletni dobrodelni sejem uspel.

Manca Vidic, 7. c

Foto album

(Skupno 134 obiskov, današnjih obiskov 1)