V petek, 6. 12. 2019, smo se učenci (16 devetošolcev), ki smo na tehniškem dnevu Podarim – razveselim vezli voščilnice, odpravili v Dom starejših občanov Novo mesto. S sabo smo vzeli voščilnice in dobro voljo, saj smo se namenili našim starejšim občanom polepšati dan in decembrske praznike.

Voščilnic nismo ustvarjali samo na tehniškem dnevu, temveč že celih 14 dni pred tem. Kar veliko učencev predmetne stopnje je sodelovalo, pridno pripravljalo predloge ter vezlo. Delali so med odmori in po pouku.

V domu nas je toplo sprejelo prijazno osebje in radostni stanovalci. Razdelili smo jim voščilnice in pričeli so zapisovati svoje želje. Tistim, ki tega sami niso zmogli, smo z veseljem pomagali. Ob njihovem pripovedovanju zanimivih zgodb se je kaj kmalu razvilo praznično vzdušje. Nasmejali smo se, pa tudi zapeli. Spoznali smo tudi dva stanovalca, ki sta letos praznovala 100. rojstni dan.

Iz Doma smo odšli z neprecenljivo izkušnjo: starejšim smo polepšali praznike, prejemnikom njihovim voščilnic pa dokazali, da skupaj zmoremo več.

Več slik si oglejte v galeriji.

Maja Mikša, Zala Podobnik, Živa Zaletel, 9. c

(Skupno 123 obiskov, današnjih obiskov 1)