V petek, 22. 11. 2019, smo na literarno novinarskem krožku 4. in 5. razredov gostili  mlado slovensko igralko, Saro Gorše, in z njo naredili intervju.

Najprej smo izvedeli, da je kot otrok želela postati odvetnica, tako kot vse njene sošolke, a se je za poklic igralke odločila zato, ker se ji je takrat zdel zanimiv. Po srednji šoli je odšla na sprejemne izpite na AGRFT v Ljubljano in jih uspešno opravila. Nad poklicem jo je navdušila učiteljica slovenščine v osnovni šoli, Alenka Krese. Starša sprva nista bila preveč navdušena nad njeno izbiro poklica, a sta se kasneje z njo strinjala. Zaposlena je tri leta. Ko je prvič stala na gledališkem odru, je bila stara 19 let. Delo v gledališču se ji zdi težko, a zanimivo. Trenutno igra v dveh predstavah, in sicer v Adamsovih in Predstavi, ki gre narobe. Vlogo Katje v Reki ljubezni je dobila tako, da so jo poklicali na avdicijo, ki jo je opravila. Sicer ji vloga ni bila preveč všeč, saj je bila Katja bolj »mila Jera«. Igrala je še v nadaljevanki V dvoje in Lajf je tekma. Bolj ji je všeč igranje v gledališču kot pred kamerami, saj v gledališču vidi odziv igralcev. Najtežje ji je odigrati čustvene prizore. Ko se gleda na televiziji, se počuti kot učiteljica. Vse analizira in razmišlja, kako bi kakšno stvar lahko popravila. Najtežjo vlogo, kar se tiče zahtevnosti besedila, je imela v predstavi Hamlet. Če se zmoti na predstavi, poskuša to hitro popraviti, tako da gledalci niti ne opazijo njene napake. V Predstavi, ki gre narobe, igra mlado, nadobudno dekle, ki prvič igra, je zelo glasna in vesela. Dogaja se ji veliko stvari, zato je vloga zelo zabavna. Po njenem mnenju mora biti igralec pozoren, natančen in empatičen. Njeno delo ji predstavlja zabavanje s pozornostjo ljudi. Sarin delovni dan poteka tako, da ima dopoldan najprej vajo od 10h-14h, potem pa popoldan ali proti večeru predstavo ali še eno vajo. Vedno ima malo treme pred nastopi, a jo odpravlja sproti. V mislih ima to, da se mora potruditi po najboljših močeh.

Že v osnovni šoli je veliko nastopala, pred razredom ali v telovadnici na šolskih prireditvah.

Imela je dobre ocene. Najbolj se spomni, da so bila tla na OŠ Center, kjer je bila učenka, drseča in so se drsali po hodnikih. Njena prva šolska ljubezen je bil zabaven sošolec, ki ji je kradel časopis med likovnim poukom.

Med prostim časom se najraje sprehaja z njenim kužkom Vasjo, kuha in plava.

Rada bere, saj pravi, da se med branjem izgubi v svetu knjig. Najljubša ji je zbirka pesmi pesnice Mile Kačič: Med tisoči bi te spoznala.

Rada ima tudi glasbo. Trenutno je najbolj navdušena nad špansko pevko Rosalijo.

V prihodnosti si želi biti zaposlena v gledališču, ustvarjati v Ljubljani in veliko časa preživeti na morju, ki ji je zelo ljubo.

Mi ji želimo, da bi se njene želje uresničile.

 

Učenci literarno novinarskega krožka 4. in 5. razredov

 

 

 

 

 

 

 

(Skupno 108 obiskov, današnjih obiskov 1)