V soboto, 2. 2. 2019, smo učenci in učitelji naše šole pripravili dve prireditvi, na katerih smo se na svoj način spomnili največjega slovenskega pesnika in vseh umetnikov, ki so soustvarjali slovenski narod in državo ter nam zagotavljali svobodo duha.

Na prireditvi za učence od 1. do 5. razreda smo videli, da sodijo h kulturi deklamacije, igra, petje, slikanje pa tudi sodobni ples, hip hop, gimnastika in kamišibaj. Vsi nastopi so bili izvedeni ob sodobnih uglasbitvah Prešernovih pesmi. Tudi preostali del sobote je bil posvečen kulturi.

Na drugi prireditvi za učence od 6. do 9. razreda pa so nas naši vrstniki presenetili z video podukom o kulturnem vedenju in z izjemno dramatizacijo Prešernovega Povodnega moža. Nato smo uživali v recitacijskem maratonu. Nastopajoči so se nam, gledalcem, predstavili z zanimivim izborom slovenske lirike in nas očarali z dodelanimi interpretacijami. Najboljši med najboljšimi so bili: Nina Plankar Hodžić, 9. a, Zoja Gorše, 8. a, in Otis Heric Zagrljača, 7. a, ter Sofija Brkić Storman, 6. a.

Obe predstavi smo zaključili z razglasitvijo najboljših prispevkov, napisanih za šolski literarni natečaj Otroštvo in šola. Med učenci 4. in 5. razreda so najboljše zgodbe in pesmi napisale Luna Goršek, 4. a, Maša Smiljić, 4. a, in Julija Judež, 5. c. Med učenci od 6. do 9. razreda so najboljša prozna dela oddale Zoja Gorše, 8. a, Rebeka Maras, 6. c, in Tina Radković, 6. c, pesmi pa Tija Žura, 7. a, Janja Dolšina, 6. b, Zala Podobnik, 8. c, in Shekelqim Morina, 8. a.

Dejavnosti v počastitev kulturnega praznika bomo sklenili v četrtek, 7. 2. 2019, s kulturnim dnevom za učence 9. razreda, ki si bodo v KC Janeza Trdine ogledali operno predstavo Deseti brat.

Novinarski krožek

(Skupno 166 obiskov, današnjih obiskov 1)