Učenci 8. razreda smo si v sredo, 30. 1. 2019, v okviru kulturnega dneva ogledali gledališko predstavo Vihar v glavi. Na odru KC Janeza Trdine je nastopilo petnajst ljubljanskih srednješolcev, ki so pod vodstvom režiserja Primoža Ekarta v produkciji Lutkovnega gledišča Ljubljana predstavili delovanje najstniških možganov. Soustvarjali so tudi besedilo – nastajalo je namreč med vajami. Nastopali so pod svojimi pravimi imeni, sem in tja pa so se prelevili tudi v vlogo svojih staršev.

Učence 8.a smo po predstavi prosili za oceno gledališke igre:

  • Vsi igralci so se zelo dobro vživeli v svoje vloge in to mi je bilo všeč.
  • Predstava se mi je zdela enkratna. Igralci so nosili vsakdanja oblačila, saj so predstavili našo sodobnost. Igralci so uporabljali svoj glas, mimiko obraza in govorico telesa.
  • Glasba je bila primerna, prizore je naredila še bolj čustvene. Razumeli so nas, saj so prav tako najstniki. Jezik je bil pogovorni, poln slengovskih izrazov. Uporabljali so tudi vulgarizme, kar je prizore popestrilo in dogajanje naredilo še bolj prijazno najstnikom.
  • Igro priporočam najstnikom in njihovim staršem pa tudi učiteljem.
  • Predstava je bila natančna podoba našega življenja.
  • Bili so mladi igralci, kar nas je pritegnilo. Laže smo se vživeli in v besedilu iskali same sebe.
  • Najbolj mi je bila všeč scena mladostniške zabave, slikanje možganov in prikaz staršev – bili so čisto podobni našim.

Učenci 8. c so bili bolj kritični. Pripomnili so, da se ni dobro slišalo, da starši ne govorijo v slengu, svetlobni efekti niso bili usklajeni z dogajanjem, vse je bilo pretirano in karikirano. Seveda pa niso skoparili s pohvalami: lepi igralci, dobre pesmi, tako kot v resničnem življenju, pravilno izbrana oblačila, zanimivo, zabavno, resnično, dobro zaigrano, poučno, vključevanje gledalcev v dogajanje …

Za zaključek pa še najlepše pohvale: »Predstava je bila prekratka, predstava se te dotakne in ti da misliti!«

 

Luna Gorenc 8. a,  Lia Kotnik 6. a

 

(Skupno 108 obiskov, današnjih obiskov 1)