Na razstavi, ki je bila v drugem nadstropju naše šole od 12. 11. do 15. 11. 2018 smo izvedeli zelo veliko o čebelah. Ko smo si jo s sošolci ogledali, je vse precej zanimalo. Izvedeli smo veliko zanimivosti, ki jih do takrat nismo vedeli o čebelah: da so kranjske čebele rumene in (temno) sive in da so slovenska vrsta, da so italijanske čebele rumeno-črne, da se trot izleže iz neoplojenega jajčeca, da čebele delavke niso plodne (ampak so samo matice) in še nekaj drugih stvari. Čebele ločimo po spolu in delu, ki ga opravljajo: delavka, matica, trot. Izvedeli smo, kako se čebele razvijajo in nabirajo cvetni prah. Na razstavi so bili razstavljeni tudi panji, različne strokovne revije, knjige, slike, lahko pa smo videli tudi čebelnjake in med, ki smo ga tudi poskusili.

Čebelice imamo radi in se nam zdijo pomembne, saj oprašujejo rastline. Se jih pa nekateri tudi malo bojijo – predvsem tisti, ki so alergični na njihov pik.

 

Razstava je bila zelo poučna. Za vse nas in za obiskovalce jo vsako leto pripravijo učitelji čebelarji. Na tak način pridobimo veliko znanja o čebelah.

Nekaj slik z razstave si lahko ogledate v fotogaleriji.

Napisale: Zoja Tekstor, Tina Ovniček in Urška Peterlin, 5. c

Uredila Lia Kotnik, 6. b

 

 

 

 

 

 

(Skupno 33 obiskov, današnjih obiskov 1)