Naša šola bo v tem šolskem letu slavila 90. obletnico.  Starajoča se zgradba zahteva redno vzdrževanje in obnavljanje. V prejšnjih letih so bila zamenjana vsa okna, talna obloga na hodnikih in stopniščih, izpeljana je bila toplotna sanacija stavbe in garderoba se je napolnila z omaricami.

Ko smo se septembra vrnili k pouku, smo ugotovili, da je čez poletje delavcem uspelo prenoviti toaletne prostore v severnem traktu zgradbe, še nekaj učilnic je dobilo projektorje, inštalirani so bili novi računalniki, zamenjana je bila najbolj nujna oprema v kuhinji (npr. kotel)   in preurejene so bile garderobe učencev od 2. do 4. razreda.

Na žalost pa bodo morale nekatere stvari počakati. Želimo si prenove preostalih toaletnih prostorov, ureditve garderobe za prvošolce, polepšanje garderob pred telovadnico, popolno modernizacijo šolske kuhinje in še kaj. Pika na i pa bi bila nova izolacijska fasada, kar bi skupaj s sodobnim načinom ogrevanja in okni pripomoglo k manjšim stroškom obratovanja in bolj prijetnemu bivanju v šoli.

 

Nika Luna Gorenc, 8. a, Lia Kotnik, 6. b

(Skupno 17 obiskov, današnjih obiskov 1)