V torek, 25. 9. 2018, se je kar 150 učencev naše šole, ki so v lanskem šolskem letu prejeli pohvalo,  odpeljalo na tradicionalni nagradni izlet. Cilj izleta je bila vas Krka, kjer snemajo televizijsko nadaljevanko Reka ljubezni. Pot je bila zelo dobro izbrana, saj veliko učencev spremlja nadaljevanko in je bil zato izlet še toliko bolj zanimiv. Ampak najprej smo šli do podzemne jame, kjer izvira najdaljša slovenska reka. Menda živijo tam tudi človeške ribice, a so se pred nami skrile. Nato smo se sprehodili po vasi in našli hiše, ki »nastopajo« v nadaljevanki. Ogledali smo si še kratek film o zakulisju snemanja in odgovarjali na nagradna vprašanja, ki niso bila lahka. Potem smo šli na igrišče, kjer smo se lahko igrali in se odpočili.

Izlet mi je bil zelo všeč, saj sem videla zakulisje snemanja priljubljene oddaje in tudi naravne znamenitosti Dolenjske.

Za mnenje sem povprašala še nekaj udeležencev.

Zoja Gorše, 8. a: Vožnja z avtobusom je bila dolga, a se je splačalo. Ob izviru reke Krke je bilo zanimivo, še bolj pa ogled hiš iz Reke ljubezni.

Mija Prosinečki, 8. c: Do sedaj sem bila vsako leto na izletu. Letošnji je bil najbolj moderen, saj je bil povezan s trenutno zelo priljubljeno slovensko nadaljevanko. Jaz je sicer ne gledam, večina mojih sošolk pa jo, zato poznam vsebino in igralce. Vaščani Krke so dobro izkoristili »slavo«. Zanimiv je bil tudi izvir Krke. V kraški jami smo se sprehodili do podzemnega jezera. Zabavno je bilo tudi na avtobusu. Kam neki bomo šli naslednje leto?!

Adna Begić, 7. a: Bilo mi je všeč. Čeprav sem bila že v Postojnski jami, mi je bila tudi mnogo manjša Krša jama z jezerom in bližnjim izvirom »reke ljubezni« všeč. Gospod, ki nam je predstavil snemanje Reke ljubezni, je tudi eden od stranskih igralcev. Izlet bi ocenila z 9 točkami, ker je bil skoraj popoln!

Laura Vidrih, 8. a: Videli smo prizorišča snemanja Reke ljubezni, ki jo redno gledam z mami. Glavni del dogajanja je posnet v ljubljanskem studiu, kar smo videli v kratkem filmu o zakulisju nadaljevanke. Presenetil me je izvir Krke, ki je videti kot malo večja mlaka, Krka pa je na začetku le potoček. Na nagradnem izletu sem bila že večkrat, letošnji mi je bil zelo všeč – že zaradi lepega jesenskega dne.

Teja Medle, 9. a: Bila sem na večini izletov

Ga. Nataša Dežan Avsec je že večkrat spremljala pohvaljene učence na nagradni izlet. Povedala je, da ji je bilo zelo všeč, ker so obiskali »deželo ljubezni«. Narava je bila čudovita, bilo je zelo mirno … vsi so se počutili prijetno. Veliko so izvedeli o Krški jami.

Alja Pincolič, učiteljica geografije: Na ta izlet je res lepo iti! Vsak izlet za pohvaljene je prijeten, ker so udeleženci prijazni, prijetni, vljudni …

Nagradne izlete že vsa leta organizira ga. Majda Markovič.

 

 

Lara Nagelj, 9. a, Luna Gorenc in Lucija Juvančič, 8. a, Lia Kotnik, 6. b

 

 

Tudi nagrajeni učenci razredne stopnje so napisali nekaj vtisov. Vabljeni k branju in ogledu fotografij.

NAGRADNI IZLET V VAS KRKA

Danes zjutraj smo z avtobusom odšli v vas Krka, kjer snemajo Reko ljubezni. Najprej smo šli na igrišče, potem smo odšli v podzemno jamo. Tam smo videli vas Betlehem, netopirje, kapnike in jezero. Nato smo šli pogledat Slakovo hišo ter ostale v vasi. Potem smo odšli na igrišče, kjer smo se igrali. Zatem smo šli na avtobus in nazaj v Novo mesto. Na izletu sem se imela lepo in zabavno.

Nika Repše, 2.b

 

Na nagradnem izletu sem se imela lepo in zanimivo. Zanimiva mi je bila jama, vas Krka in obeski Reke ljubezni. V jami smo videli netopirje. Peljali smo se z avtobusom.

Potrudila se bom, da bom tudi drugo leto pohvaljena.

Riana Erenda, 2.b

 

NAGRADNI IZLET, 25. 9. 2018, torek

Pozdravljeni, nekaj bi vam rada povedala. Pohvaljeni otroci smo tako kot vsako leto odšli na nagradni izlet. Odšli smo v vas Krka. Takole je bilo:

Na hladni, 25. september, smo se pohvaljeni otroci zbrali pred šolo ob 8.10. Smo se prešteli in vsak učitelj je vzel na avtobus svojo skupino otrok. Usedli smo se na avtobus, se privezali in počasi odpeljali proti vasi Krka. Ko smo se pripeljali smo šli pred veliko šolo. Ta šola je imela veliko igrišče na katerem smo spoznali svoje vodiče. Povedali so nam nekaj besed in nam rekli naj pomalicamo in popijemo topel čaj. Ko smo se najedli smo stopili k svojemu vodiču in začeli s pohodom. Naša skupina si je najprej ogledala hiše v katerih so igralci igrali serijo Reka ljubezni. Ko smo odhajali dlje od hiš je bil pred nami velik travnik na katerega smo se odpravili. Hodili smo v lepi koloni in hitro prehodili velik travnik. Nekaj poti je bilo tudi v gozdu in med parimi hišami. Po dolgi poti smo le prispeli do velike jame v kateri je prebivalo okoli 200 človeških ribic. Najprej smo še malo pomalicali in nato vstopili v jamo. Tam notri nas je sprejela prijazna gospa in nam je celo jamo predstavila. Rekla nam je, da je bil pred leti v jami velik oder kjer so peli in da so jim prepovedali zaradi motenja netopirjev. Potem smo stopili do jezera in si ga ogledali. Nad jezerom so bili kamni v obliki hobotnice, krokodila in še mnogo drugih oblik. Odšli smo iz jame in spet mali pomalicali. Pozabila sem vam povedati da so bili pred jamo tudi izviri reke Krke. Po kratki hoji nas je pričakal avtobus in nas odpeljal na igrišče pred tisto šolo. Tam smo se še kar nekaj časa poigrali in se nato počasi odpeljali proti naši šoli.

Meni je bil izlet zelo všeč. Ali je bil tudi vam? To je povsem vaša odločitev. Upam, da bo vsako leto čim več pohvaljenih otrok, da se vidimo na naslednjem nagradnem izletu.

Lina Adrović, 5.c

 

NAGRADNI IZLET

Nagradni izlet je bil super.

Tudi tisti, ki niste šli, preberite to zgodbo. Naš nagradni izlet se je začel takole: Zjutraj smo v šoli dobili malico in se odpravili na avtobus. Ko smo zaključili vožnjo, smo šli na igrišče in pomalicali. Potem smo šli do izvira reke Krke. Videli smo dva majhna slapa. Vodila nas je Mojca Pajk. Hodili smo in hodili in končno prišli do podzemne jame. V jami je bilo veliko zanimivega. Videli smo majhne hišice iz blata, ki so spominjale na Jeruzalem. Okoli nas so letali netopirji, ki so bili zelo majhni in hitri. Videli smo tudi več različnih kapnikov. Na primer: krokodila, čarovnico, zmaja in človeško glavo. Največji kapnik je bil najstarejši kapnik. Vas zanima kaj o človeški ribici? Človeška ribica živi v podzemnih jamah. V tej jami živi 200 človeških ribic. Zakaj je človeška ribica dobila takšno ime? Zato, ker je kožnate barve. Na koncu smo si pogledali še kje snemajo Reko ljubezni. Potem smo se z našim avtobusom odpeljali proti šoli.

Nagradni izlet je bil zelo čarobno doživetje.

Neža Vrhovšek, 3. a

 

IZLET ZA POHVALJENE UČENCE

Zelo mi je bilo všeč, ko sem bila na izletu za pohvaljene in ker sem se družila s pohvaljenimi učenci. In tudi zaradi tega, ker zelo rada gledam Reko ljubezni. Pravzaprav mi je bilo najbolj všeč, ker sem bila na kraju, kjer snemajo Reko ljubezni.

Lija Wachter, 3. b

POHOD

Meni je bil izlet všeč, ker sem videla krško jamo.

Lina, 3.b

 

KRKA
V torek, 25. 9. 2018, smo se pohvaljeni učenci odpravili na Krko, kjer snemajo priljubljeno nadaljevanko Reka ljubezni. Tam smo si ogledali hišo Bojana Medveda in hišo Mojce in Franca. Ta imena so samo iz serije, za prava pa ne vem. Pot je bila označena s tablicami Reka ljubezni. Ogledali smo si tudi jamo, videli smo tudi netopirje. Na začetku smo dobili tudi obeske z napisom. Potem smo se z avtobusi odpeljali nazaj v Novo mesto.
Pika Ban, 4. b

 

(Skupno 80 obiskov, današnjih obiskov 30)

(Skupno 48 obiskov, današnjih obiskov 1)