Teče že drugi teden pouka, poletje pa se kar nadaljuje! Jutra so sicer že hladnejša in v šolo prihajamo v dolgih hlačah in jopicah, ki pa jih pred potjo domov zamenjajo kratke hlače in majice s kratkimi rokavi.

V sredo in četrtek smo se na mestnem stadionu pomerili v različnih atletskih disciplinah. Učenci drugega triletja so tekmovali v atletskem peteroboju (skok v daljino, skok v višino, met žvižgača, tek na 60 m, tek na 300m) in kljub hudi vročini dosegli dobre rezultate. Učenci tretjega triletja smo imeli več sreče z vremenom, saj se je sonce sem in tja skrilo za kopreno oblakov. Vse je potekalo kot po maslu in po enajsti uri nas je čakala le še najbolj naporna disciplina. Na 300 metrov smo tekli v šestih skupinah. Vsi učenci smo se potrudili, nekateri pa so tek zaključili celo s sprintom. Nato smo v senci počakali na razglasitev najboljših atletov na šoli.

Brina Novak, 7. a: »Zelo sem vesela svojega uspeha. Do sedaj nisem trenirala nobenega športa, ampak moji rezultati kažejo, da bi lahko bila zelo uspešna športnica. Pogovorila se bom s svojo učiteljico športa go. Nušo More.«

Luka Ilovar, 7. b,  je bil najboljši med fanti sedmega razreda: »Atletika je moj prvi šport, uspešen pa sem tudi pri gimnastiki. Včeraj je bila konkurenca zelo huda, kar je naredilo tekmovanje še toliko bolj napeto. Potrudil sem se in za las premagal Vida Sančanina. Po dveh disciplinah sem sicer vodil, odločil pa je tek. Ker sem se potrudil, je zmaga še toliko bolj sladka. Vesel sem bil aplavza svojih sošolcev.«

Tara Resnik, 8. a, je že priznana atletinja, ki ima za sabo že veliko tekmovanj – od šolskih do državnih. Kljub mnogim zmagam ji zadovoljstvo ob dobrem rezultatu in zmagi veliko pomeni. Monika Sanjković, 9. b, ki je zmagala med devetošolkami, ne trenira nobenega športa, včasih se pripravi do teka: Lepo je biti pohvaljen! Še posebno dragocena je, kadar ti za uspeh čestitajo sošolci.

Lan Hribar, 8. c, in Nace Zajc, 9. b, sta že vrhunska športnika, zato njuna zmaga ni bila presenečenje. Lan trenira nogomet, Nace pa rokomet, blestita pa tudi v drugih športih. »Pometel je s konkurenco in se sprehodil do zmage,« je Nacetov atletski uspeh komentiral njegov sošolec. Nace pa je dodal, da ima letos visoke cilje, eden pa je gotovo postati najboljši športnik šole. Osmošolec Lan, ki je že več let uvrščen v večino šolskih športnih ekip, mu bo dihal za ovratnik. Strokovnjaku za kratke proge in skok v daljino, ki je zaprisežen nogometaš, se je kar samo smejalo ob aplavzu večine sošolcev.

Učenci, ki so dosegli najboljše rezultate, bodo povabljeni na naslednjo stopnjo atletskih tekmovanj.

Slike si oglejte v fotogaleriji.

Nina Pečnik in novinarski krožek

(Skupno 54 obiskov, današnjih obiskov 1)